contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuleţe De Casă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Pentru aceste cornuleţe clasice, avem nevoie de:
1. 1 pachet margarină "Unirea" sau o cană de untură (este mai bună grăsimea de porc, dar eu nu am avut)
2. 1 cană lapte bătut
3. 2 ouă
4. 1 pliculeţ cu drojdie uscată
5. 100 g zahăr
6. 500-600 g făină (sau cât cere aluatul atunci când îl frământam, atât cât să iasă mai moale, dar destul de ferm pentru a putea fi întins)
7. arome: vanilie, rom sau coajă de lămâie
8. rahat şi nucă pentru umplutură.
Eu am frământat aluatul la maşina de făcut pâine, dar dacă nu aveţi aşa ceva procedaţi astfel:
- dizolvaţi drojdia în puţin lapte cald (sau apă caldă);
- cerneţi făina într-un vas şi adăugaţi peste ea următoarele: margarina (sau untura) topită, laptele bătut, ouăle, zahărul, drojdia şi un praf de sare;
- se frământă un aluat potrivit de tare, care se lasă la crescut, la cald, acoperit cu un prosop şi ferit de curent, aproximativ 1 oră;
- după ce aluatul şi-a dublat volumul, pudrăm cu făină o suprafaţă de lucru şi mai frământăm puţin aluatul (adăugând încă o mână de făină, dacă acesta cere, adică dacă coca este lipicioasă);
- întindem cu ajutorul sucitorului o foaie de aluat, cu o grosime de aproximativ 1 cm;
- tăiem fâşii de aluat, apoi pătrate sau dreptunghiuri, pe care le tăiem în dreptunghiuri;
- umplem bucăţile de aluat cu rahat tăiat în cubuleţe sau cu nucă mărunţită şi amestecată cu zahăr şi câteva linguri de lapte cald (putem folosi ca umplutură şi gemul);
- rulăm bucăţile de aluat, le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu gălbenuş de ou bătut şi le coacem la foc potrivit, cam 15-20 min. (până ce cornuleţele se rumenesc frumos);
- după ce le scoatem din cuptor, pudrăm cornuleţele din plin cu zahăr pudră.
Se servesc imediat, dar sunt bune şi a doua zi. Cornuleţele de casă reprezintă un desert tradiţional, nepretenţios, dar cu parfum de copilărie!