contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornulete Cu Vanilie Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cum s-au c-am adunat o gramada de foto in Dosar mi-am zis ca sa fac ceva ordine ca nu mai stiu ce si cum...
Asa am dat peste aceste foto , care demult am vrut sa le postez impreuna cu reteta.
Aceasta reteta este , reteta atasata la tavile de copt cornulete. care le-am achizitioant ininte de Craciun.
La inceput am fost sceptica, dar s-au dovedit eficiente.
In ele am copt acesta reteta si reteta care deja este postata aici.

Avantajul este ca, se prepara mult mai repede si toate au acceasi forma perfectta de cornulete.
INGREDIENTE-1 tava cu 42buc:
- 95g faina
- 25g magidale descojite si fin macinate
- 60g zahar pudra
- 1 lc cu zahar vaniliat
- 2/3 picaturi esenta de migdale
- 100g unt
- 1 ou
- zahar pudra pentru decor
MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza bine cu zaharul, esenta de migdale , oul , faina si migdalele.
Dupa ce ingredietele sint bine incorporate, cu o spatula pentru aluat, se unge aluatul peste formele de coprnulete, in asa fel incit aluatul sa umple formele.
***la inceput este c-am greu, dar la a doua tava , este deja lectia invatata***
Tava se introduce in cuptor la 160°C pentru 15-17 min.
Dupa coacere se lasa crnulete cite minute scurt in tava sa se raceasca, dupa care se intaorce tava si cornuletele se desprind usor din forma.Cornuletele astfel scoase din tava se trec prin zahar pudra.
In general asemenea fursecurui sint bine d epapat dupa citeva zile, cind aroma se imprasite si fusecurile primesc nota gustului de migdale.
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com