Cornulete Cu Nuca, De Post
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
A venit, in sfarsit, iarna, ati vazut?! :P
...nu o asteptam deloc entuziasmata, dar acum ca a venit, cu fulgii ei mari si pufosi...observ ca-mi place :))
Ieri ne-am tavalit cu mic, cu mare prin zapada si ne-am luptat cu bulgari (eu am fost masina de facut bulgari a lui Bogdi, hihi...), asa ca spre seara, epuizati fiind (mai mult Cipi, ca el a fost cel mai ciuruit :D), ne-am tratat "ranile" cu aceste minunate cornulete, cu aroma de vanilie...
Asta e varianta de post, dar va promit ca revin cat de curand si cu varianta "de dulce" ;)
...oricum, de bune au fost foarte bune :)))
...si sper sa le incercati si voi!!!
Ingrediente:
- 250 g. margarina/unt
- 300 g. faina
- 150 g. nuci macinate
- 100 g. zahar pudra
- esenta de vanilie
- 1 lingura rom/coniac (optional)
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul si vanilia, se adauga nucile macinate, romul, apoi, treptat, faina.
Se framanta bine, se formeaza un sul de grosimea degetului si se taie in bucati lungi de cca. 8 cm, din care se fac cornulete (mai groase la mijloc si mai subtiri la capete)
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit (cca. 180 grade) timp de 12 minute.
Am gasit minunata reteta intr-o carticica ce abunda in bunatati dulci, cea a Nataliei Tautu-Stanescu: Aluaturi, foetaje, fursecuri -patiserie de casa, ce a aparut in anul 1975!!! :P
E carticica mamei, pe care ma bucur nespus de mult c-am regasit-o (intr-un sertar uitat de vreme...)
Am sa va arat multe minunatii de-acolo ;)