Cornulete Cu Mere Caramelizate Si Nuci

articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta de sezon de care m-am indragostit din prima . Adica azi am copiat-o , azi am si
incercat-o :). Nu va mai scriu ca e simpla, o sa vedeti daca o incercati .
Ingrediente pentru 40 de bucati:
150g unt la temperatura camerei
100 ml ulei de floarea soarelui
1 ou
200 ml iaurt
500g faina
2 lingurite praf de copt
Pentru umplutura:
3 mere potrivite
1 cana de nuci tocate ( in reteta scria alune)
2 lingurite scortisoara
100g zahar
1 lingura apa
Mai avem nevoie de zahar pudra.
Prima data facem aluatul. Cernem faina intr-un vas mai mare, adaugam restul ingredientelor si framantam usor pana obtinem un aluat care se desprinde de pe degete . Dureaza cam 5 minute. Bagam vasul acoperit cu o folie la frigider pana preparam umplutura.

Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita sau tigaie , punem zahrul si lingura de apa si lasam pana se caramelizeaza amestecand din cand in cand. Adaugam merele, scortisoara si nucile tocate. Amestecam 1 minut, pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in 5 bucati si fiecare bucata o intndem cu sucitorul si o taiem in 8. Punem putina umplutura si rulam (interesant mi s-a parut si modul de rulare).

Asezam cornuletele in tava una langa alta

si coacem la foc mic (in cuptorul preincalzit) timp de 20 minute pana se rumenesc frumos.

Lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Sunt foarte fragede si potrivit de dulci. Pun o poza si cu sectiunea.
Reteta este preluata de aici.
PP