contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornulete Cu Gem

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Minunate atat ca si gustare simpla, cat si servite cu o cana de lapte sau cacao calda. Se pot consuma si in perioada de post.
Timp de pregatire: 150 minute
Ingrediente:
200 ml apa
150 gr margarina topita
150 gr zahar

putina sare
1 plic zahar vanilat
1 lingura coja rasa de lamaie
500 g faina
1 plic drojdie uscata
Pt umplut:
gem de prune(sau de care doriti)
Pt deasupra:
1 lingura ulei
100g zahar tos
Mod de preparare:
Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il taiem in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata punem putin gem si rulam. Cu o pensula, le ungem cu putin ulei, presaram deasupra lor zahar tos si le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru aproximativ 40-45 de minute la foc mediu.
Se pot consuma ata calde cat si reci.
Pofta buna!