Cornulete Cu Gem
Sursa Cornulete cu gem
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Minunate atat ca si gustare simpla, cat si
servite cu o cana de lapte sau cacao calda. Se pot consuma si in perioada de post.
Timp de pregatire: 150 minute
Timp de pregatire: 150 minute
Ingrediente:
200 ml apa
150 gr margarina topita
150 gr zahar
putina sare
1 plic zahar vanilat
1 lingura coja rasa de lamaie
500 g faina
1 plic drojdie uscata
Pt umplut:
150 gr zahar
putina sare
1 plic zahar vanilat
1 lingura coja rasa de lamaie
500 g faina
1 plic drojdie uscata
Pt umplut:
gem de prune(sau de care doriti)
Pt deasupra:
1 lingura ulei
100g zahar tos
Mod de preparare:
Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il taiem in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata punem putin gem si rulam. Cu o pensula, le ungem cu putin ulei, presaram deasupra lor zahar tos si le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru aproximativ 40-45 de minute la foc mediu.
Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il taiem in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata punem putin gem si rulam. Cu o pensula, le ungem cu putin ulei, presaram deasupra lor zahar tos si le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru aproximativ 40-45 de minute la foc mediu.
Se pot consuma ata calde cat si reci.
Pofta buna!