Cornulete Cu Gem Si Nuca
Sursa Cornulete cu gem si nuca
articol scris de v-retete.blogspot.co blog v-retete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 pachet margarina
1 lingura otet
jumatate cana cu apa
2 plicuri zahar vanilinat
faina cat cuprinde
1 praf de sare
1 borcan gem (dupa preferinta)
nuca
Mod de preparare:
Margarina se freaca cu apa, otetul si zaharul vanilinat si praful de sare.
Dupa ce am omogenizat putin se pune pe masa infainata si se amesteca bine pana devine un aluat omogen.
Aluatul nu trebuie sa fie nici prea tare, nici prea moale, sa poti lucra cu el fara sa se lipeasca sau sa se rupa.
Se intinde o foaie din aluat care se taie din mijloc spre margine, cat de mare sa fie cornuletle.
Gemul il amestecam cu nuca rupta bucatele.
La marginea fiecaruia cornulet se pune cate o lingurita din umplutura si se ruleaza.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa 20-25 minute in cuptorul preincalzit la foc potrivit.
Cat sunt inca calzi, se dau prin zahav pudra.
Pur si simplu se topesc in gura.