Cornulete Cu Dulceata De Visine
articol scris de teolyn blog teolyn-in-the-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente aluat:
- 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
- 460 gr faina alba
- 2 pliculete praf de copt
- 2 linguri otet
- 10 linguri apa
- 150 gr zahar pudra vanilat
- 460 gr faina alba
- 2 pliculete praf de copt
- 2 linguri otet
- 10 linguri apa
- 150 gr zahar pudra vanilat
Umplutura
dulceata de visine, caise, prune sau de care doriti ...
Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza . Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Daca aluatul e faramicios si nu se leaga mai adaugati 1 lingura de apa. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica sub forma de patrat pe masa pudrata cu faina. Pe o latura a aluatului puneti dulceata si rulati de vreo 2-3 ori pana nu se mai vede dulceata. Taiati apoi bagheta de-a lungul laturei, apoi bucati de 2-3 cm. Procedati la fel si cu restul de aluat. Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute. Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca sunt gata cand sunt usor rumenite pe talpa. Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.