Cornulete Colorate
Sursa Cornulete colorate
articol scris de ninia1975 blog ninia-culinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Spre seara ne-a apucat o pofta de dulce :) adica pe mine si pe copilas ..asa ca ne-am apucat de treaba :). Ne-a facut pofta Bucataria Paradis si-i multumesc ca mi-a adus aminte de cornuletele astea.
ALUATUL:
-drojdie
-4 oua
-300ml lapte
-200 ml ulei
-2-3 ling. zahar
-2-3 plicuri zahar vanilat
-1 praf de copt
-1kg faina
* 3 linguri de cacao pt. jumatate de aluat
SIROPUL:
-1 cana de zahar
-1 cana de apa
-esenta lamaie Dr. Oetker 1/2 lingurita
Se prepara maiaua din drojdie, putin lapte cald si zahar.Apoi se framanta cu restul ingredientelor sa iasa un aluat moale. Nu se lasa la dospit deoarece creste in cuptor.
Se imparte aluatul in doua se fac doua bile . Una dintre ele se amesteca cu cacaoa.
Din fiecare bila mare se mai fac 8 bile mai mici . Aici am pozat doar partial din ele
Pentru formarea cornuletelor avem nevoie concomitent de o bila cu cacao si una simpla. Se intind cele doua bile ca doua clatite , se pun una peste alta si se taie in 8 parti deci vor rezulta 8 triunghiuri
care se vor rula de la baza. Ce nu am facut eu si se vede este ca marginile cornuletului nu le-am bagat un picut inauntru si de aceea au iesit asa lunguiete si nici nu le-am umplut cu nimic si bine am facut sunt delicioase asa
Am bagat la cuptor cam 20 min la foc potrivit
Intre timp am pus la fiert siropul din apa , zahar si esenta de lamaie iar cand zaharul s-a topit am oprit focul.
A iesit si prima tava de cornulete care merg in sirop dupa cateva minute cand se racesc un pic
si ajutorul meu cu mare grija le da pe fiecare prin sirop :)
Se presara cocos si eventual zahar pudra.