Cornulețe Bicolore
Sursa cornulețe bicolore
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai nevoie de:
1 kg făină
50 g drojdie proaspătă
2 linguri zahăr
1 praf de sare
300 ml apă călduță
5 linguri ulei
coaja rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
3 linguri cu cacao
gem de fructe
nucă de cocos
Pentru sirop:
1 cană zahăr
1/2 cană apă
Mod de preparare:
Într-un vas se pune drojdia, 2 linguri zahăr , sarea , uleiul și apa. Se amestecă bine până s-a dizolvat drojdia. Se adaugă puțină făină și se împarte compoziția în două.
Într-o parte se pune cacaua și coaja de portocală iar în cealaltă coajă de lămâie.Se adaugă și restul de făină în ambele părți și se frământă un aluat care se lasă la crescut 1 oră.
După ce a crescut aluatul se împarte în 5 bucăți fiecare.
Se întinde aluatul în formă de cerc suprapunând cel negru peste cel alb.Se taie în triunghiuri cu vârful în centru.Se pune pe fiecare gem de fructe și se rulează.Se coc cornurile la foc potrivit.
Siropul:Zahărul se fierbe cu apă până devine un sirop bine legat.
Când cornulețele s-au copt se dau prin sirop apoi prin nucă de cocos.
Poftă bună!