Cornule?e
Sursa Cornule?e
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
S-au cam topit rapid. Pentru a doua zi nu a mai r?mas nici unul, ca s? v?d cum se p?streaz? :).
Pentru aluat am folosit:
- 80 ml lapte
- 75 ml ulei
- 2 ou?
- o jum?tate linguri?? de sare
- 75 gr zah?r
- 2 plicule?e zah?r vanilat
- 15 gr miere
- 400 gr f?in?
- 7 gr drojdie uscat?
Am pus ingredientele în cuva ma?inii de pâine exact în ordinea pe care le-am trecut mai sus, cu men?iunea c? am b?tut ou?le pu?in cu o furculi??.
Am setat programul de fr?mântare ?i dospire care dureaz? o or? ?i jum?tate.
Dup? asta, am împ?r?it aluatul (destul de tare ca ?i consisten??) în trei bile.
Am întins fiecare bil? sub form? de cerc.
Am t?iat în 8.
Am pus crem? de cacao în cap?tul lat al foi?ei ?i am rulat. Uneori am pus exagerat de mult? crem? ?i la copt a mai curs, dar crema asta de cacao se comport? foarte bine.
Iat? ?i produc?ia în tav?:
Au mai fost 6 cornule?e în alt? tav?, dintre care 3 au fost umplute cu dulcea??, pentru c? m-am înc?p??ânat s? umplu unele cornule?e a?a tare încât au dat pe afar?. Dac? eram mai moderat?, îmi ajungea crema pentru toate.
Am l?sat la dospit înc? jum?tate de or?.
Am dat drumul la cuptor.
Am uns cu ou b?tut cu o lingur? de lapte ?i am pres?rat ni?te zah?r tos deasupra.
Am l?sat la copt la treapta cea mai mic? a cuptorului cam 25 de minute. Dar eu am b?gat ambele t?vi o dat?, a?a c? timpul de coacere e probabil mai scurt când e o singur? tav?.
A?a ar?tau imediat ce le-am scos din cuptor:
?i a?a dup? ce le-am pudrat cu zah?r:
Sursa re?etei: aici.