Cornete Cu Cremă De Vanilie / Ciocolată
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acum să vă zic și la ce mi-a folosit crema pe care doar ce v-am prezentat-o.
Mi-a ajuns fix ca să umplu aceste cornete.
Pe care le-am făcut din:
- 180 ml lapte călduț
- 1 ou
- 25 gr de unt moale
- 4 gr sare
- 25 gr zahăr
- 300 gr făină
- 5 gr drojdie uscată
Am făcut aluatul la mașina de pâine și l-am lăsat la dospit o oră.
Aluatul iese destul de lipicios și îl modelez cu multă făină.
L-am împărțit în 5 și fiecare bucată iar în 4.
Am întins fâșii înguste și subțiri.
Tragedia e că am doar 8 cornete din lemn pe care să modelez. Am găsit soluția următoare: am îmbrăcat formele de lemn în hârtie de copt, am înfășurat panglicile de aluat, apoi am scos partea lemnoasă și am folosit-o la următorul.
Partea proastă e că aluatul crește din toate părțile :) și nu rămâne spațiu prea mult de umplut cu cremă. Deci iar am reclamații. Cu excepția a 8 bucăți :)). Dacă aveți vreo idee cu ce să înlocuiesc cornetele de lemn, sunt dispusă la orice experimentare.
Le-am mai lăsat la dospit 45 de minute.
La un moment dat am aprins și cuptorul să se încingă.
Le-am uns cu ou bătut.
Le-am pus la copt la foc mic aproximativ 20 de minute.
Le-am lăsat să se răcească de tot, apoi le-am umplut cu cremă.
Metodă de păstrare: acoperit castronul cu folie alimentară, ca să nu se usuce cornetele, și dat la frigider, ca să nu se strice crema.
Sursa: aici.