Cornbread (paine Cu Faina De Porumb)

articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta paine dulce, facuta cu praf de copt, nu cu drojdie, e foarte populara in sudul USA.Faina de porumb nu e malaiul nostru pentru mamaliga, ci un malai foarte fin. Eu l-am gasit la magazinele cu produse naturiste.
Pentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm
- 150 g faina de porumb
- 120 g faina
- 50 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 300 ml kefir (sau iaurt sau lapte)
- 1ou
- 10 linguri ulei
- Porneste cuptorul la 190 C (tare)
- Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt)
- Intr-un castron mai mare bate putin oul, adauga uleiul si amesteca putin. Adauga kefirul. Omogenizeaza.
- Pune ingredientele uscate peste cele umede. Omogenizeaza
- Toarna compozitia in tava unsa cu unt.
- Coace 15- 20 minute (poti face testul scobitorii)