contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sigur ca acum nu mai e vremea coarnelor, dar pozele le-am facut in timp, incepand de pe 10 septembrie 2011, pana acum.

Noi am avut cca 3,5 kg de coarne, care au fost spalate si apoi uscate la soare si curatate de codite.

Au fost puse intr-o sticla de plastic de 5 litri, iar peste ele s-a turnat 1 kg de zahar.

Sticla se agita bine ca sa amestece fructele cu zaharul, apoi se lasa asa, cu capacul inchis, timp cateva saptamani, pana cand incepe sa se separe siropul de coarne.

In perioada aceea puteti turna alcool peste sirop, in ce proportie doriti. Aici depinde daca vreti o bautura de tip lichior, si atunci se toarna maxim jumatate alcool, iar restul sirop, sau daca vreti o bautura mai tare, doar cu aroma de fructe, si atunci amestecati 3/4 alcool si restul sirop.
Dar exista si varianta in care puteti lasa recipientul la rece, cum am facut noi, si sa amestecati siropul cu alcool doar la servire.

Daca o sa ma intrebati ce varianta de bautura prefer, fireste ca pe aceea mai dulce, mai licoroasa :)
Noroc! :)