Cordon Bleu
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un şniţel mai sofisticat şi, evident, mai bun.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza 1)
- 3 piepturi mari dezosate de pui
- 500 gr de caşcaval
- 500 gr de şuncă presată (am folosit Sissi)
- 4 ouă
- făină, pesmet, condimente
Plan de lucru:
- se taie caşcavalul şi şunca presată în câte 12 felii dreptunghiulare (poza 2)
- tăiem carnea şi o batem ca pentru şniţel, iar apoi o condimentăm – sare, piper, delikat (poza 3)
- punem câte o felie de caşcaval şi de şuncă peste fiecare bucată de carne (poza 4). Rulăm (poza 5) şi prindem cu scobitori pe la capete (pozele 6 şi 7)
- pregătim făina, pesmetul şi cele 4 ouă bătute (poza 8 ). Luăm fiecare bucată de carne şi o dăm prin făină (poza 9), ou (poza 10) şi pesmet (poza 11)
- încingem mai mult ulei într-o tigaie şi prăjim la foc mic cordon bleu-l (pozele 12 şi 13), pentru a se pătrunde cât mai bine.
- le scoatem pe un şerveţel care are rolul de a absorbi grăsimea (poza 14)
- Poftă bună! (poza 15)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 8 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)