contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cordon Bleu (gordon Bleu)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine.
Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa.
In 1895, o jurnalista germana pe numele sau Marthe Distel publica prima carte de bucate cu retete din "Bucataria Cordoanelor Albastre".
Dupa enormul succes al cartii, aceasta se lansa mai tarziu si in demonstatii practice.
In urma publicitatii create, ucenici din lumea intreaga scoliti la Paris au deschis peste tot scoli culinare in scopul raspandirii artei gastronomice franceze.
Astazi, prin cele 27 de scoli oficiale de pe intreg Globul, "Cordon Bleu" este un reper culinar de prestigiu.
Ingrediente:
piept de pui-2 buc
sunca presata-8 felii
mozzarella-150 g
ulei pentru prajit
faina din orez (am folosit eu)
2-3 oua
sare
piper

Se pregateste carnea,se taie pieptul de pui in doua,apoi longitudinal (obtinandu-se 4 buc/piept de pui):

Se bat cu ciocanul de snitele si se presara cu sare fiecare felie:



Pe fiecare bucata de carne se pune cate o felie sunca presata si mozzarella:



Se ruleaza strans:



Se bat ouale,se condimenteaza cu sare si piper;separat,in alta farfurie se pune faina (aprox.150 g).

Se trec rulourile prin faina,prin ou si iar prin faina si se prajesc in ulei incins (uleiul trebiue sa ajunga la 1/2 di rulou):



Se servesc cu garnituri diferite;preferabil cartofi taranesti...etc






Pofta buna!