contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Corbă De Pește

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Îmi doream o ciorbiță de pește mai deosebită,puțin iute si foarte gustoasă...așa că am pornit la treabă...
Am folosit:
  • 1,5 kg. peste (șalău,somn);
  • 3,5 litri apă;
  • o buc. ceapă rosie;
  • o buc. ceapă albă;
  • 3 morcovi;
  • 1 păstarnac ;
  • o țelină;
  • 1 rădăcina pătrunjel;
  •  2 ardei capia;
  • 3 cartofi;
  • un borcan (400g) bulion facut din rosii de grădină;
  •  4 linguri orez;
  •  ulei;
  •  o legătură leuștean;
  • o legătură pătrunjel;
  • 1/2 linguriță boia dulce;
  • puțină boia iute;
  •  sare, piper măcinat;
  • lămaie (opțional)

Am pregătit ceaunul de fontă...il folosesc la multe preparate,dă o savoare deosebita mancărurilor...


Și am procedat la călirea legumelor (ulei cu puțină apă)...în ordine...ceapă,păstarnac,morcov,țelină,radăcină pătrunjel,ardei capia,codițe pătrunjel verde,cartofi...boia dulce,boia iute,piper măcinat,bulion...dupa 10 min. am adăugat apa,iar după ce a dat in clocot orezul,după 5-6 min peștele ,sarea...am mai fiert max.10 min .



După ce am oprit focul am adăugat pătrunjelul verde...



LEUȘTEANUL l-am adăugat la servire deoarece poate fermenta si strica ciorba;
Se poate servi cu zeamă de lămaie;

A iesit f.f. bună....cam așa cum îmi doream.