Corbă De Pește
Sursa Corbă de pește
articol scris de mariette blog carteacuretete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Îmi doream o ciorbiță de pește mai deosebită,puțin iute si foarte gustoasă...așa că am pornit la treabă...
Am folosit:
- 1,5 kg. peste (șalău,somn);
- 3,5 litri apă;
- o buc. ceapă rosie;
- o buc. ceapă albă;
- 3 morcovi;
- 1 păstarnac ;
- o țelină;
- 1 rădăcina pătrunjel;
- 2 ardei capia;
- 3 cartofi;
- un borcan (400g) bulion facut din rosii de grădină;
- 4 linguri orez;
- ulei;
- o legătură leuștean;
- o legătură pătrunjel;
- 1/2 linguriță boia dulce;
- puțină boia iute;
- sare, piper măcinat;
- lămaie (opțional)
Am pregătit ceaunul de fontă...il folosesc la multe preparate,dă o savoare deosebita mancărurilor...
Și am procedat la călirea legumelor (ulei cu puțină apă)...în ordine...ceapă,păstarnac,morcov,țelină,radăcină pătrunjel,ardei capia,codițe pătrunjel verde,cartofi...boia dulce,boia iute,piper măcinat,bulion...dupa 10 min. am adăugat apa,iar după ce a dat in clocot orezul,după 5-6 min peștele ,sarea...am mai fiert max.10 min .
După ce am oprit focul am adăugat pătrunjelul verde...
LEUȘTEANUL l-am adăugat la servire deoarece poate fermenta si strica ciorba;
Se poate servi cu zeamă de lămaie;
A iesit f.f. bună....cam așa cum îmi doream.