contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Corabioare Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Din categoria " am  o straita plina cu ciuperci, ce sa  fac cu ele" , de data asta  a venit  randul corabioarelor (denumite astfel prin asociere cu forma lor, nu prin aluatul clasic de corabioare, cu grasime ) . 
La sfarsit, cand nu a mai fost umplutura, bun fost si magiunul pentru cateva , care au iesit chiar surprinzator de gustoase.
Aluatul, cel clasic: faina integrala, drojdie, apa si sare (aici  reteta) .
Umplutura  am facut-o dintr-o  ceapa usor calita intr-o  o lingura de ulei de masline, peste care am pus ciupercile , sare, piper si ardei gras rosu macinat impreuna cu patrunjel verde  (aici reteta) . Am lasat la inabusit pana ce a scazut lichidul de tot. Dupa ce s-a racit, am macinat compozitia si  am adaugat 2 oua . 
Aluatul l-am intins in foaie subtire si l-am decupat cu gura paharului de 300 ml. Am apucat simetric de  marginile aluatului si le-am adunat prin lipire, in sus. A rezultat o corabioara taman buna de umplut cu o lingura de ciuperci. Am presarat  deasupra seminte de susan si le-am dat la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute. 
Au iesit delicioase, picante si crocante.