Coquelet La Cuptor Cu Broccoli, Cartofi Si Usturoi
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
adicatelea un pui de maxim 28 de zile dupa standardele de la paris, care a inceput sa apara de cativa ani si prin supermarketurile romanesti. dupa mine, avantajul pe care-l aduce oratania e ca, prezentat astfel, o portie de o persoana arata tare bine cand e servita la masa. una e sa bagi piticotzi la cuptor si sa-i servesti pe fiecare intregi cu garnitura alaturi alta e sa scoti ditamai gaina si sa incepi sa o portionezi in patru. plus ca apar problemele: cine vrea copan, cui ii place pieptul? o tai tu... sau hai lasa ca o tai eu...
ingrediente:
pentru 2 persoane. timp de preparare: cca 1 ora
- 2 coqueleti
- 1 broccoli
- 2 cartofi
- 6 catei de usturoi
- 50g unt
- 1 lingura de boia
- 1/4 lingurita de sare, 1/4 lingurita de piper, 1/4 lingurita de curry
coquelet la cuptor cu broccoli, cartofi si usturoi
- incinge cuptorul la 250 de grade. unge o tava cu unt si pune cartofii taiati cuburi timp de 25 de minute la 200 de grade. sareaza.
- amesteca cu mana untul cu boiaua, sarea, piperul, curry si usturoiul pisat.
- unge coqueleti cu amestecul asta si pe dinafara si pe dinauntru. pune-i in tava cu cartofi pentru 30-40 de minute la 200 de grade. pastreaza putin unt si pentru broccoli.
- dupa 15 minute dupa ce ai pus puiul la cuptor, pune si broccoli in tava pe care in prealabil i-ai uns cu untul de mai sus.
- verifica puiul cu o scobitoare daca e facut. ar trebui sa fie gata in maxim 40 de minute.