Coq Au Vin Rouge
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
O reteta care era de mult pe lista "de facut", mai ales ca mi s-au murat cepele pe care le-am pus in decembrie.Asa ca am facut-o de Boboteaza.
Ingrediente
-pulpele si pieptul de la un pui
-2 cepe
-2 morcovi
-2 tije telina
-100 g bacon
-1 lingura ulei de masline
-2 linguri unt
-1 catel de usturoi
-200 ml vin rosu
-200 ml supa de pui
-1 foaie de dafin
-1 crenguta cimbru
-150 g ciuperci mici
-150 g cepe mici murate
-1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare
1. Se pregateste puiul.Se spala, se sterge,se taie pieptul jumatati, se sareaza si se pipereaza.Se taie ceapa rondele, iar morcovii si telina felii.Baconul se taie fasii.
2. Se prajeste baconul intr-o lingura de ulei de masline si se scoate.Se adauga untul si se rumenesc bucatile de carne.Se scot.Se aseaza legumele si se calesc cca 3 minute.Se adauga usturoiul pisat si se mai tin un minut.
3. Se stinge cu vin si supa.Se pune baconul,carnea de pui, cimbru si dafin.Se acopera cu capac si se fierbe 30 de minute.Se adauga ciupercile si ceapa murata si se inabuse inca 15 minute.Se potriveste de sare si piper si se serveste cu patrunjel tocat.