Copanele De Pui Cu Fulgi De Porumb Si Susan
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...ceva crocant, care sa mearga cu salata de sfecla, poate, sau cu oricare alta salata?! :P...la asta m-am gandit si eu, la niste pulpite bune si condimentate, ce se fac practic singure :))
Se pot manca si calde si reci, asa ca pot fi bifate, cu mare succes, pe lista unui bufet rece ;)
Ingrediente pentru 8 bucati:
- 8 copanele de pui
- 2 linguri miere
- 2 linguri mustar
- 1 lingurita boia dulce
- sare, piper
- 2 oua
- 2 linguri amidon din cartofi
- 50 g. cornflakes (fulgi de porumb)
- 100 g. susan
Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui cu apa rece si se sterg cu un prosop de bucatarie.
Se amesteca intr-un castronel mierea, mustarul si boiaua. Se sareaza si se pipereaza. Carnea se unge cu acest amestec. Se lasa, apoi, la rece cca. 2 ore, pentru ca carnea sa se fragezeasca:
Ouale se sparg intr-o farfurie adanca si se amesteca cu amidonul. Cu ajutorul unui cutit mare se toaca marunt fulgii de porumb (eu i-am pus intr-o punga si i-am zdrobit cu batatorul de carne. Chiar mai bine :P)
Pe o farfurie intinsa se amesteca susanul cu fulgii zdrobiti de porumb:
Se incinge cuptorul la 200 grade C.
Copanelele se dau mai intai prin ou:
...apoi, prin amestecul de susan:
Apasati bine pentru ca amestecul sa se lipeasca de carne:
In final, se aseaza intr-o forma rezistenta la foc, unsa usor cu unt:
Se prajesc in cuptor timp de cca. 40 de minute:
Mai am ceva idei de pulpe la cuptor (sau prajite in baie de ulei) cu diverse "hainute", asa ca fiti pe faza! :)))