Copanele Cu Cartofi In Sos De Bere Bruna, La Cuptor (2-4 Persoane)
articol scris de andreeas blog inventiiculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am tot auzit de reteta cu bere bruna si de gustul deosebit pe care il da carnii dar cum nu sunt bautoare de bere nu m-am incumetat pana acum. Totusi, weekendul acesta am decis sa incerc sa vad ce iese si a iesit ceva delicios! De obicei se face numai carnea de pui in acest sos insa eu am le-am facut in tava de la aragaz si cum aveam destul spatiu am decis sa pun si niste cartofi langa ele si nu am regretat.
Ingrediente:
10 copanele de pui (aprox.1 kg)
6-8 cartofi rosii
sare, piper, boia dulce si iute
rozmarin
1 doza (500 ml) bere bruna
Timp de preparare:
1 h si 30 minute
Mod de preparare:
Copanelele se spala bine, se verifica sa fie curatate bine de puf si pene, apoi se sterg cu un prosop/servetel uscat. Se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia (am pus si dulce si iute pentru ca berea da carnii o aroma dulceaga) si putin rozmarin (nu am folosit foarte mult rozmarin pentru ca ar fi schimbat gustul dulceag al sosului din bere bruna).
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele de jumatate de centimetru. Se condimenteaza si cartofii si se aseaza in tava alaturi de copanele.
Se varsa berea peste copanele si cartofi apoi se introduce tava in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade.
Se lasa la foc mediu-mic (150-180 grade), se stropesc din cand in cand cu sosul din tava apoi se lasa la foc mic in continuare, pana copanele devin aramii iar berea bruna obtine consistenta unui sos. In ultimele 5-10 minute se intorc copanelele si pe cealalta parte pentru a se rumeni frumos apoi sunt gata de servit.
Noi am servit cu o salata verde cu ceapa verde si a mers de minune.
Tips:
Daca vreti sa dati un gust, o culoare si o consistenta cat mai caramelizata carnii de pui, stropiti frecvent copanelele cu sosul format in tava, mai ales imediat dupa ce le-ati scos din cuptor.
Stiati ca:
Berea contine antioxidanti naturali din malt si din hamei iar berea bruna contine mai multi antioxidanti decat berea blonda?
Spor si Bon appétit ;)