contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cooking For Dummies - Lesson One

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Supa de pui cu legume
Daca am reusit sa o fac aici, departe de aproape orice ingredient considerat banal in Romania, cred ca poate fi gatita cu succes de orice incepator, poate chiar si de catre barbatii singuri. N-o sa impresioneze domnisoarele invitate la cina, ca nu e nimic fitzos in ea. Dar cred ca merge bine sa imbuneze o mama sau o bunica careia i-au gresit anterior.
Ingrediente:
2 morcovi mari
3 catori de marime medie
2 ardei grasi
1 ceapa de marime medie
1 bucata de piept de pui dezosat (poate fi inlocuit cu pulpe, aripi dar eu zic varianta cea mai usoara)
1 ou
sare
2 cuburi de Knorr sau Maggie - nu e musai dar nici nu strica
Ce se face cu toate astea:
1. Se spala bine carnea de pui si se taie bucatele
2. Se pune intr-o oala de marime medie pe foc. Evident, se umple cu apa, ca altfel nu fierbe nimic.
3. Cat timp fierbe carnea, se curata legumele si se taie bucatele / felii / cubulete sau se dau pe razatoare.
4. La un moment dat se observa ca puiul pus la fiert face spuma - trebuie indepartata cu un obiect special conceput, numit spumiera. daca nu exista prin casa, cu orice e mai la indemana - lingura va fi desemnata castigatoare in 90% din cazuri.
5. Puiul se fierbe repede. ca sa verificati in ce stadiu este, scoateti cu o furculita o bucatica si incercati sa o taiati. Pieptul de pui devine foarte alb atunci cand este bine fiert.
6. Adaugati toate legumele in oala si mai lasati la fiert inca vreo 20 de minute. Cel mai bine sa verificati cu o bucata de morcov - la fel, scoasa cu furculita si eventual gustata daca e moale (morcovul dintre toate se fierbe cel mai greu).
7. Adaugati cubuletele de Maggie / Knorr si sare dupa gust.
8. Cam 50 de minute, o ora dureaza pana e gata supa. Pentru final pastrati oul - il bateti intr-un castron ca pentru omleta si il picurati in oala imediat ce ati stins focul. Mai amestecati de cateva ori si puneti un capac.
9. Dupa preferinte, se poate pune tot acum la final patrunjel tocat marunt sau ceva mai inedit cum am facut eu, ca nu aveam de ales - am pus cimbru si a dat o aroma dementiala.
Din pacate nu am poze sa va certific - s-a halit totul in seara in care am gatit si nu am mai apucat sa organizez sedinta foto.


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com