contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cooking For Dummies, Lectia 4

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O salata foarte colorata

E mai simplu decat sa faci oua ochiuri! Ai nevoie numai de o salata verde, o varza rosie mica (nu folosesti decat jumatate din ea, restul pastrezi la frigider pentru data viitoare sau pentru a fii sigur ca e stricata cand o arunci), o conserva de ton, sare, piper, ulei de masline si jumatate de lime/lamaie.
Doua operatiuni pot parea mai grele din tot procesul, dar exista solutii pentru ele. Prima ar fi taiatul verzei in felii subtirele - daca nu te pricepi sa manuiesti corespunzator cutitul de bucatarie, da-o pe razatoare. In cazul incepatorilor poate dura mai mult dar este mult mai safe!
A doua este deschisul conservei de ton - daca stii ca ai doua maini stangi, alege de pe raft o conserva cu inel. Daca tocmai ti-ai perfectat manichiura, foloseste un cutit de bucatarie sa ridici inelul. Ia sa vezi ca nu-i greu deloc!
Varza odata taiata o freci cu putina sare si o pui in bol. Adaugi salata pe care o speli bine sub jet de apa, frunza cu frunza si o tai in feliute subtiri. Rastorni si continutul din conserva si amesteci. Sare, piper, ulei si zeama de lamaie pui dupa gust - mai zic o data: ulei si zeama de lamaie numai in momentul in care o servesti.
Merge excelent cu o felie de toast si cu apa minerala. Usor, de vara.


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com