Cookies
Sursa Cookies
articol scris de elioburu blog cookinglikenoother.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu. Te-am obisnuit cu retete simple asa ca pentru a devora 24 de fursecuri ca cele din borcan, ai nevoie de:
100g unt
100g zahar praf
250g faina
50g stafide
100g ciocolata
1 praf de copt
2 oua
2 tavi
Topesti untul la bain-marie adica pui untul intr-un vas mic pe care il pui apoi intr-un vas mai mare care contine apa fierbinte. Cand untul s-a topit, adaugi zaharul si amesteci pana se raceste usor dupa care pui si cele 2 oua. Amestecand o sa iti iasa o compozitie destul de lichida dar adaugand faina si praful de copt (amestecate in prealabil) o sa aiba consistenta unui aluat mai dens si lipicios. Acum adaugi si ciocolata maruntita si stafidele si amesteci. Daca aluatul e totusi moale, iti recomand sa mai adaugi putina faina.
Te rog sa pui compozitia in frigider vreo 15 minute. Pana atunci poti sa dai drumul la cuptor ( la cel electric recomand 180 grade). Pui foi de copt in cele 2 tavi dupa care din compozitia scoasa de la frigider faci niste "chiftele turtite" pe care le asezi cate 12 in fiecare tava. Trebuie sa lasi spatiu suficient intre viitoarele fursecuri pentru ca ele isi maresc volumul.
Le dai la cuptor timp de 25 de minute. Le si verifici intre timp si la nevoie mai intorci tavile. Acuma voi stiti cum va merge cuptorul :)) Si le scoti din tava abia dupa ce s-au mai racorit putin pentru ca fiind fiebinti sunt mai sfaramicioase.
Rezultatul final il vezi si tu....maine la cafea sau ceai.....hmmmm
100g unt
100g zahar praf
250g faina
50g stafide
100g ciocolata
1 praf de copt
2 oua
2 tavi
Topesti untul la bain-marie adica pui untul intr-un vas mic pe care il pui apoi intr-un vas mai mare care contine apa fierbinte. Cand untul s-a topit, adaugi zaharul si amesteci pana se raceste usor dupa care pui si cele 2 oua. Amestecand o sa iti iasa o compozitie destul de lichida dar adaugand faina si praful de copt (amestecate in prealabil) o sa aiba consistenta unui aluat mai dens si lipicios. Acum adaugi si ciocolata maruntita si stafidele si amesteci. Daca aluatul e totusi moale, iti recomand sa mai adaugi putina faina.
Te rog sa pui compozitia in frigider vreo 15 minute. Pana atunci poti sa dai drumul la cuptor ( la cel electric recomand 180 grade). Pui foi de copt in cele 2 tavi dupa care din compozitia scoasa de la frigider faci niste "chiftele turtite" pe care le asezi cate 12 in fiecare tava. Trebuie sa lasi spatiu suficient intre viitoarele fursecuri pentru ca ele isi maresc volumul.
Le dai la cuptor timp de 25 de minute. Le si verifici intre timp si la nevoie mai intorci tavile. Acuma voi stiti cum va merge cuptorul :)) Si le scoti din tava abia dupa ce s-au mai racorit putin pentru ca fiind fiebinti sunt mai sfaramicioase.
Rezultatul final il vezi si tu....maine la cafea sau ceai.....hmmmm