Cookies
Sursa Cookies
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceste fursecuri usoare le pregatesc de mult timp pentru ca sunt fragede,rapide si poti sa adaugi in compozitia de baza, ce doresti, nuci,alune,stafide,fructe uscate,migdale,fulgi de ciocolata in orice combinatie !
Puteti sa le prgatiti fara nimic in compozitie si apoi sa le tavaliti prin glazura de ciocolata si fulgi de cocos sau cum va poarta imaginatia .
Sunt delicioase si rezista mult timp inchise ermetic in cutie de metal sau plastic !
Ingrediente :
4 oua
250 ml. de ulei
250 gr.de zahar
esenta de vanilie sau migdale
1 cana de stafide
1/2 cana cu nuci maruntite
600-700 gr. de faina
un varf de cutit cu praf de copt
un strop de sare
Imtr-un castron mare punem ouale intregi, zaharul,aromele si le mixam pana isi dubleaza volumul .Adaugam putin cate putin uleiul , urmeaza faina amestecata cu praful de copt si sare.
Cantitatea de faina poate sa difere in functie de marimea oualor ; adaugam faina pana in momentul in care compozitia cade greu dupa lingura .
Dupa aceasta operatie, aruncam in castron nuca si stafidele,amestecam cu o lingura de lemn si ...gata.
O tava mare o tapetam cu hartie de copt si incepem sa turnam gramajoare mici cu ajutorul unei linguri. Impingem compozitia din limgura cu degetul mic ! Nu pot fi facute cu posul pentru ca este o compozitie groasa!
Le dam la cuptor ,la foc mediu, pentru 20 minute, pana capata pe fund o culoare maronie.
Sa le scoateti din cuptor cat timp sunt deschise la culoare !
Rezulta in jur de 80-100 de bucati !
Pentru o cantitate mai mica,injumatatim ingredientele .
Super fragede si cu surprize aromate in interior !
Fofta buna !