Conserve Pentru Iarna -cateva Zile De Lucru, Cateva Luni Cu Bunatati
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Desi nu am terminat cu conservele, ma apropii vertiginos de muraturile asortate care sunt ultimele de pus pe iarna. Asadar, daca nu ati pus pe iarna inca, urmeaza Ziua recoltei, mai este vreme sa borcanarim . Asadar, anul acesta , am pus Pasta de ardei kapia, Suc de rosii (bulion), Dovlecei, Ghiveci, Zarzavat,
Castraveti murati in saramura (foarte frumosi castraveti , proaspeti si aproape de aceeasi marime erau toti
Magiun de prune (anul acesta am ales prunele Bistrite, mai coapte si mai dulci si am pus si miez de nuca, copt in cuptor, a iesit un deliciu )
Sos de rosii cu ciuperci, Ardei cu rosii, Ketchup, Gogosari in otet, Fasole verde,Gem de caise, Gem de visine, Gem de capsuni ......mai urmeaza , nu e gata . Am pus si rosii uscate la soare
in ulei de masline .
Nu am neglijat nici visinata , ca de multi ani nu am mai facut.
Urmeaza si Catina cu miere, nu trebuie sa lipseasca din camara, mai ales pentru cine are copilasi mici.
Mai este loc, nu e gata inca, acum doar mai odihnim putin si ne mai preocupam si de altele.
Gata vara, deja este miros de toamna, bunatatile din pivnita vor fi binevenite in anotimpul rece, asa ca, merita facute toate.