Conopida Umpluta Cu Branza De Burduf Si Sunculita
articol scris de Tunde blog dr-tunde-pantea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta usoara, pe care l-am vazut la o emisiune de gatit pe un post maghiar ... tare mi-a placut reteta, mi s-a parut interesant ... pana acum nu mi-am imaginat ca si conopida se poate umple ...
Ingrediente:
- o conopida mai mare intre 1 kg si 1,5 kg
- 350 g branza de burduf
- 200g smantana
- 100 ml frisca de gatit
- sunculita afumata sau muschi file, sau crudo (la alegere ce va place, eu am folosit muschiulet file )- 250 g
- cascaval 150 g
- 2 linguri de faina
- o lingura de unt
- 2 linguri de ulei masline
- lapte 100 ml
-sare, piper dupa gust
- o legatura de marar verde
Se spala conopida bine si se curata de frunze ... alegem o oala mai mare in care sa incapa conopida noastra, se poate conopida desface pe buchetele si apoi sa alcatuim un cuib dar eu as zice sa fierbeti conopida intreaga in apa cu sare e mai simplu.
Cand conopida a fiert si este moale ... se scoate din apa fiarta si se lasa sa se raceasca. Intre timp pregatim umplutura.
Smantana cu branza de burduf si mararul tocat marunt se amesteca pana obtinem o crema omogena ...
sunculita se taie fasii sau cubulete.
Cand conopida s-a racit (e important sa o lasati sa se raceasca de tot pt ca e mai usor de feliat) se taie in 3 straturi ca si un tort, se unge o tava cu ulei de masline ... si in mijlocul tavii se aseaza primul strat de conopida,
peste punem jumate din compozitia de branza,
apoi jumate din sunculita ...
punem stratul urmator de conopida si repetam,
punem branza apoi sunculita si in final asezam ultimul strat ... totul va arata ca si o capatana de conopida intreaga. Lasam totul la o parte, intr-o tigaie incalzim untul ... punem faina si amestecam bine cu telul apoi adaugam laptele si il fierbem pana se ingroasa amestecand mereu cu telul sa nu se prinda sau sa nu facem cocoloase. Cand sosul s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga cascavalul ras, se amesteca bine pana se topeste casvalul si se toarta toata compozitia peste conopida ...
se presara un pic de piper peste si se introduce totul la cuptorul incins in prealabil pentru de 30 min pana ce totul va avea o culoare aurie ...
Pot sa zic ca la noi in familie a avut mare succes, eu l-am servit cu salata de rosii cu ceapa dar voi puteti sa o serviti cu salata preferata sau chiar si cu acrituri ... incercati si voi e usor de facut si timpul de pregatire e relativ scurt.
Pofta buna!!!