Conopida Si Broccoli Picante Gratinate
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-o conopidă mică
-un broccoli
-5 linguri de ulei
-o linguriță semințe de coriandru măcinate
-o lingură praf curry
-4 linguri de semințe de susan
-4 căței de usturoi zdrobiți
-sare, piper după gust
-2 linguri de pesmet
-2 -3 linguri de parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
1.Fierbeți de jumătate în abur sau apă conopida și apoi broccoli, desfăcute în florete ( conopida are timp mai mare de fierbere decât broccoli), având grijă să rămână al dente.
2.Încingeți uleiul într-o tigaie mare, adăugați condimentele și semințele de susan, prăjiți-le ușor 15 secunde, adăugați conopida și 4-5 linguri de apă, amestecând ușor și gătiți la foc iute 6-8 minute.Adăugați 2 căței de usturoi zdrobiți, asezonati cu sare și piper , apoi scoateți într-un vas conopida.
3.Adăugați brocoli și procedați la fel ca și la conopidă. La sfârșit, adăugați ceilalți 2 căței de usturoi zdrobiți, asezonati și închideți focul
4.Așezați legumele într-un vas pentru gratinat uns cu ulei, presărați cu restul de 2 linguri de susan și parmezan ras și dați vasul la cuptorul preîncălzit la 180 *C, foc mediu, până ce conopida se rumenește.
5.Serviți ca fel vegetarian de sine stătător sau ca și garnitură.
Poftă bună !