Conopida Picanta Pane
Sursa CONOPIDA PICANTA PANE
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din categoria: ce mai gatim azi? Ceva rapid, de sezon, fara prea multe calorii?
INGREDIENTE:
1 conopida medie
3 oua
4 linguri faina
4 linguri pesmet
sare
piper
ulei pentru prajit
1 varf cutit fulgi de ardei iute (peperonata)
PREPARARE:
Spalam conopida , o desfacem in buchetele si o lasam 5 minute în apa cu sare. O punem la fiert timp de 2 minute in apa clocotita cu sare. Nu o fierbem mai mult pentru a nu se muia prea tare.
Batem ouale si le amestecam cu fulgii de ardei iute.
Conopida scursa si racita o dam prin faina, oua si pesmet (ca la snitele). Incingem uleiul bine apoi punem conopida la prajit.
O vom rumeni pe toate partile. Servim conopida pane calda, dar si rece, cu lamaie, mujdei de usturoi cu smantana, sau salata de rosii.
Pofta buna va doresc!