Conopidă Pane
Sursa Conopidă pane
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O altă metodă uşoară de a pregăti conopida sau poate broccoli , de fapt se poate face acest lucru aproape cu orice legumă.
Cu un sos de brânză sau de iaurt lângă , devine un aperitiv pe cinste.
-
Aveţi nevoie de:ü 1 conopidă , desfăcută în buchete miciü 1 ou ( sau poate 2 mai mici)ü 2 linguriţe de lapteü 1 ceaşcă de pesmetü ulei pentru prăjitü sarePuneţi conopida într-un coş pentru aburi sau în apă clocotită uşor sărată.Gătiţi-o pentru 5-8 minute sau până când se înmoaie. Când este gata se scurge şi se lasă să se răcească.
-
Într-un castron mic, amestecaţi împreună ouăle şi lapte cu o furculiţă. Puneţi pesmetul într-un alt vas. Scufundaţi conopida în amestecul de ou apoi tavaliţi-o prin pesmet.Se încinge uleiul într-o tigaie .Prăjiţi conopida în uleiul fierbinte până se rumeneşte.Scurgeţi conopida pe prosoape de hârtie. Şi cam asta este tot. Să nu uitaţi de sare .
- Se serveşte cu sos de brânză sau de iaurt.
- Aşa cum am mai spus : foarte uşor de preparat.
- Să aveţi poftă !!!!!!