Conopida Pane
articol scris de meosiris.blogspot.co blog meosiris.blogspot.com
O reteta pe care multi dintre voi ati incercat-o si ati laudat-o, asa ca mi-am spus: trebuie neaparat sa o incerc! De atunci a ramas printre retetele noastre preferate care se repeta de cele mai multe ori. O savuram de fiecare data alaturi cu sosul de usturoi si smantana.
Iata cum am procedat si ce anume ne trebuie:
1 conopida mai marisoara
2 oua
faina
ulei
delikat(fiecare poate condimenta dupa preferinta)
sare, piper.
-Am desfacut conopida in buchetele si am cufundat-o in apa fierbinte cu un praf de sare pana am putut sa o patrund cu o furculita. Am scos conopida si am lasat-o la scurs.
-Intre timp, am batut bine ouale, am adaugat condimentele, putina apa rece si faina. Aluatul trebuie sa fie un pic mai gros ca cel de clatite.
-Trecem fiecare buchetel de conopida prin acest aluat si prajim in ulei incins.
-Scoatem conopida pe un servetel de hartie ca sa mai absoarba din ulei, apoi o puteti savura cu sosul de usturoi...un deliciu!