Conopida Pane- Specific Tarilor Arabe
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Autor:Lia
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Sursa de inspiratie aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/egeh-zahrah-conopida-pane-specific-tarilor-arabe.html, multumesc Mihaela.
1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
2 oua
5-6 catei de usturoi
1 ceapa mica
1 legatura frunza de patrunjel verde
1 legatura frunze de menta verde
5 linguri cu varf de faina
½ lingurita ienibahar macinat
½ lingurita cuisoare macinate
½ lingurita scortisoara macinata
½ lingurita cardamon praf
½ lingurita piper macinat
1 lingurita chimin macinat
1 lingurita sare
2 linguri de lapte
ulei de palmier pt prajit
Mod de preparare:
Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi .
Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender.
Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.
Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.
Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.
Pofta buna!
Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender.
Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.
Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.
Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.
Pofta buna!