Conopida La Cuptor…
articol scris de papalaile blog
Am tot felul de retete pe care mi-a fost lene sa le postez, dar incerc sa repar aceasta problema.
Pentru azi am o conopida la cuptor. Reteta o am de la mama. De altfel cand am facut-o prima data nu prea stiam sa gatesc cine stie ce, asa ca am chemat-o pe mama la mine s-o facem impreuna, sa nu cumva sa nu-mi iasa. Nu e deloc greu de facut.
Mai intai am fost la piata si am cumparat o conopida mare, un ardei rosu si mult marar. Oua si branza aveam acasa.
Am taiat conopida in buchetele nu foarte mici si le-am spalat. Inainte sa le pun la fiert deobicei fac proba cu ele in vasele de yena, sa vad cum le asez. Dupa ce fac proba, le pun intr-o oala mare la fiert. Nu stiu exact cat stau pe foc, in principiu dupa ce apa incepe sa fiarba dureaza vreo 15 minute. Depinde de cat de mare si tare e conopida. Eu o incerc cu o furculita in cotoarele buchetelelor. Furculita trebuie sa intre in cotor, dar sa nu fie prea moale. Trebuie fiarta doar putin, nu facuta terci
In timp ce conopida era pe foc am amestecat 4 oua cu branza de capra rasa si mult marar. Cateodata mai pun si un strop de iaurt. Cand conopida a fost gata, am asezat buchetelele frumos in vasele de yena. Pe deasupra am turnat compozitia cu branza.
Intodeauna fac doua vase.
Am taiat si jumatate de ardei rosu in fasi si le-am pus pe deasupra conopidei cu branza. Intotdeauna iau ardei sau gogosar rosu ca sa arate perfect conopida
La cuptor am tinut-o vreo 35 de minute la 180 de grade. Am scos-o din cuptor si am lasat-o acoperita pana dimineata.
Merge foarte bine mancata cu smantana sau iaurt, dar mai ales merge foarte bine mancata direct din vas
Se face fara prea mult efort si e buna si e destul de usoara chiar daca are oua
Filed under: Retetele mele... Tagged: ardei, branza, branza de capra, conopida, marar, oua