contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Conopida La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Conopida la cuptor, scaldata-n cascaval, este una dintre primele mancaruri pe care "Dulceata de Trandafir " a  invatat sa le gateasca. In timp, a tot zapacit/schimbat/adaugat/ la reteta, pana i-a indeplinit doleantele papilelor gustative.


CONOPIDA LA CUPTOR (timp de preparare: 1 ora)
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:


- 900 gr conopida
- 400 gr smantana 12%
- 220 gr cascaval
- 2 oua
- o legatura mare de ceapa
- o lingura de parmezan
- piper, sare,
- unt pentru uns vasul
- 2 linguri de pesmet

Conopida o speli si o tai in buchetele. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba.
Ceapa o tai marunt, cascavalul cubulete, ouale le amesteci cu smantana. Dai drumul cuptorului, sa fie deja incalzit, la 180 de grade.

Cand conopida e gata, o pui intr-o sita mare si o lasi 2-3 min sa se scurga bine. Ungi vasul (de yena sau ceramica) si il tapetezi cu o lingura de pesmet. Pui un strat de conopida, jumatate de lingura de pesmet presarata peste ea, jumatate din cascaval, jumatate din ceapa, sare, piper, mai putin de jumatate din smantana amestecata cu ouale.
Aceiasi pasi ii repeti inca o data, punand la final, peste smantana intinsa frumos si o lingura de parmezan ras.
Lasi la cuptor 40-45 min sau pana s-a rumenit sa-ti placa ce vezi :) . Serveste conopida la cuptor calda.


Pofta buna!


Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com