Conopida In Cerc De Carne
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Dragii mei, stiu ca duceti dorul prajiturilor mele (me too :D) dar mancarica asta a fost atat de speciala...
Am savurat-o, in deja prea umbrosul foisor...ca o intampinare a toamnei gri...
Promit, asadar, ca urmatorul post sa fie decadent la maxim :))))))
Ingrediente:
- 1 conopida de cca. 700 g.
- sare
- 1 lingura suc de lamaie
- 400 g. carne tocata mixta
- 1 chifla de ieri
- 1 ou
- 3 linguri patrunjel tocat
- 200 g. cascaval ras
- praf de usturoi sau 2 catei de usturoi tocati
- sare
- piper
- boia
- 30 g. faina
- 30 g. unt
- 125 ml. supa de carne
- 100 ml. lapte
- 50 ml. smantana
- nucsoara
- 8-10 rosii mici, cherry
Mod de preparare:
Se curata conopida si se fierbe intreaga 10-15 minute in apa sarata cu suc de lamaie. Incepeti numaratoarea dupa primele clocote :P
Cuptorul se incinge la 200 grade C.
Se toaca ceapa. Se inmoaie chifla/painea in apa si se stoarce bine; se framanta apoi cu carne tocata, ceapa, patrunjel, jumatate din cantitatea de cascaval si oul:
Se adauga sare, piper, boia si praf de usturoi...toate aduse din Grecia :P
Praful de usturoi, dupa cum vedeti, e deja pe terminate, hi, hi...
...da, la capatul sirului indian apare si nucsoara :))) ...dar pe aia am primit-o din Germania, de la Alma noastra draga (pupici)
Se unge cu grasime (unt) o forma de sufleu. Se aseaza carnea tocata in forma de inel:
Se aseaza la mijloc conopida:
Se caleste faina in unt si se stinge cu supa, lapte si smantana; se lasa sa fiarba, amestecand.
Se inglobeaza restul de cascaval:
Se adauga sare, piper si nucsoara (v-am facut prezentarile mai sus :D)
Sosul alb se toarna peste conopida:
Se coace 20-25 de minute:
Se spala rosiile, se cresteaza si se aseaza peste inelul de carne (eu n-am avut la indemana rosii cherry, asa ca am feliat una mare...fain si asa, desi cred ca rosiile alea mici ar fi dat preparatului meu un look mult mai atractiv :P)
Se mai coace 12-15 minute:
Se serveste imediat:
Gustoasa si (un pic mai) sanatoasa decat alte mancaruri, avand in vedere faptul ca in farfurie se regaseste si-o bucatica de conopida :)))
Sa aveti pofta, daca o incercati :)