contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Conopida In Cerc De Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Dragii mei, stiu ca duceti dorul prajiturilor mele (me too :D) dar mancarica asta a fost atat de speciala...
Am savurat-o, in deja prea umbrosul foisor...ca o intampinare a toamnei gri...
Promit, asadar, ca urmatorul post sa fie decadent la maxim :))))))
Ingrediente:
- 1 conopida de cca. 700 g.
- sare
- 1 lingura suc de lamaie
- 400 g. carne tocata mixta
- 1 chifla de ieri
- 1 ou
- 3 linguri patrunjel tocat
- 200 g. cascaval ras
- praf de usturoi sau 2 catei de usturoi tocati
- sare
- piper
- boia
- 30 g. faina
- 30 g. unt
- 125 ml. supa de carne
- 100 ml. lapte
- 50 ml. smantana
- nucsoara
- 8-10 rosii mici, cherry
Mod de preparare:
Se curata conopida si se fierbe intreaga 10-15 minute in apa sarata cu suc de lamaie. Incepeti numaratoarea dupa primele clocote :P


Cuptorul se incinge la 200 grade C.
Se toaca ceapa. Se inmoaie chifla/painea in apa si se stoarce bine; se framanta apoi cu carne tocata, ceapa, patrunjel, jumatate din cantitatea de cascaval si oul:


Se adauga sare, piper, boia si praf de usturoi...toate aduse din Grecia :P
Praful de usturoi, dupa cum vedeti, e deja pe terminate, hi, hi...


...da, la capatul sirului indian apare si nucsoara :))) ...dar pe aia am primit-o din Germania, de la Alma noastra draga (pupici)
Se unge cu grasime (unt) o forma de sufleu. Se aseaza carnea tocata in forma de inel:


Se aseaza la mijloc conopida:


Se caleste faina in unt si se stinge cu supa, lapte si smantana; se lasa sa fiarba, amestecand.
Se inglobeaza restul de cascaval:


Se adauga sare, piper si nucsoara (v-am facut prezentarile mai sus :D)


Sosul alb se toarna peste conopida:


Se coace 20-25 de minute:


Se spala rosiile, se cresteaza si se aseaza peste inelul de carne (eu n-am avut la indemana rosii cherry, asa ca am feliat una mare...fain si asa, desi cred ca rosiile alea mici ar fi dat preparatului meu un look mult mai atractiv :P)
Se mai coace 12-15 minute:


Se serveste imediat:


Gustoasa si (un pic mai) sanatoasa decat alte mancaruri, avand in vedere faptul ca in farfurie se regaseste si-o bucatica de conopida :)))

 


Sa aveti pofta, daca o incercati :)



Articol recomandat de savalaura.blogspot.com