Conopida Gratinata
Sursa Conopida gratinata
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi amintesc vag momentul in care in alimentatia familiei mele a intrat conopida, o leguma atit de completa.
Insa sigur a fost o alegere potrivita deoarece tuturor ne-a placut.
Cu ceva retinere am incercat o reteta din minunata carte de bucate a Sandei Marin, o editie de prin 1956 - nu explic coincidenta, pe care o am de la mama mea.
Un deliciu!
Atit de buna calda, si la fel de buna rece.
Recomand calduros, tuturor celor ce nu au avut curiozitatea de a consuma conopida pina acum, sa incerce reteta pe care o prezint in cele ce urmeaza:
Pentru pregatire veti avea nevoie de:
- o conopida potrivita
- 300 grame telemea
- 2 oua
- 4 linguri smintina
- o cutie 150 grame iaurt gras
- sare, o priza
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei
Se procedeaza in felul urmator:
Se desface conopida in buchetele si se spala bine cu apa rece.
Rasturnam buchetelele intr-un vas si acoperim cu apa rece, adaugind o lingurita de sare. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba pina cind conopida se inteapa usor cu furculita.
Intre timp punem doua linguri de ulei intr-un vas de sticla termorezistenta si ungem bine suprafata vasului. Apoi adaugam pesmetul, scuturind vasul pentru uniformizarea stratului de pesmet.
Cind conopida este fiarta, se scurge de apa apoi se aseaza cu grija, ca sa nu se sfarime buchetelele, in vasul tapetat cu pesmet.
Se da brinza pe razatoare,
apoi se presara peste conopida, acoperind in totalitate stratul de legume.
Se bat ouale impreuna cu smintina si iaurtul, adaugindu-se un praf de sare dupa preferinta
dupa care se toarna sosul rezultat peste conopida din vas.
Se introduce vasul in cuptor la o temperatura de aproximativ 220 de grade Celsius, lasindu-se pina ce suprafata exterioara va capata o crusta aramie.
Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza servindu-se ca fel principal.
Veti fi placut surprinsi de textura delicata si gustul savuros al acestui fel de mincare.
Insa sigur a fost o alegere potrivita deoarece tuturor ne-a placut.
Cu ceva retinere am incercat o reteta din minunata carte de bucate a Sandei Marin, o editie de prin 1956 - nu explic coincidenta, pe care o am de la mama mea.
Un deliciu!
Atit de buna calda, si la fel de buna rece.
Recomand calduros, tuturor celor ce nu au avut curiozitatea de a consuma conopida pina acum, sa incerce reteta pe care o prezint in cele ce urmeaza:
Pentru pregatire veti avea nevoie de:
- o conopida potrivita
- 300 grame telemea
- 2 oua
- 4 linguri smintina
- o cutie 150 grame iaurt gras
- sare, o priza
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei
Se procedeaza in felul urmator:
Se desface conopida in buchetele si se spala bine cu apa rece.
Rasturnam buchetelele intr-un vas si acoperim cu apa rece, adaugind o lingurita de sare. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba pina cind conopida se inteapa usor cu furculita.
Intre timp punem doua linguri de ulei intr-un vas de sticla termorezistenta si ungem bine suprafata vasului. Apoi adaugam pesmetul, scuturind vasul pentru uniformizarea stratului de pesmet.
Cind conopida este fiarta, se scurge de apa apoi se aseaza cu grija, ca sa nu se sfarime buchetelele, in vasul tapetat cu pesmet.
Se da brinza pe razatoare,
apoi se presara peste conopida, acoperind in totalitate stratul de legume.
Se bat ouale impreuna cu smintina si iaurtul, adaugindu-se un praf de sare dupa preferinta
dupa care se toarna sosul rezultat peste conopida din vas.
Se introduce vasul in cuptor la o temperatura de aproximativ 220 de grade Celsius, lasindu-se pina ce suprafata exterioara va capata o crusta aramie.
Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza servindu-se ca fel principal.
Veti fi placut surprinsi de textura delicata si gustul savuros al acestui fel de mincare.