Conopida Gratinata
Sursa Conopida gratinata

articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta foarte simpla pe care am “furat-o” la emisiunea : “French Food at home” a Laurei Caldel de pe Euforia Tv. Are doua ingrediente de baza: sosul Bechamel si conopida la care adaugam niscaiva cascaval ras si pesmet.
Spalam conopida, o curatam, o tinem o jumatate de ora in apa. Punem la fiert buchetelele de conopida in apa cu sare. Cand sunt gata, le scurgem (lichidul in care au fiert poate fi o baza foarte buna pentru o supica) si le punem intr-o oala (caz in care aprindem cuptorul din timp ca sa-l preincalzim la 180 grade C) sau vas yena (in acest caz, aprindem cuptorul doar cand punem vasul cu conopida la gratinat), turnam deasupra sosul bechamel, presaram sare (daca mai e cazul), piper, pesmet (eu n-am pus pentru ca nu aveam in casa :))))))) si cascaval ras deasupra.

Concluzia? O mancarica foarte usoara, simpla si gustoasa. Sa ne fie de bine.