contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Conopida Gratinata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Am poftit ce am poftit, am cerut pe ici pe colo si pana la urma m-am hotarat sa imi fac singura, sa am la dispozitie cat vreau si sa mananc pana ma satur!
  Conopida gratinata, caci de ea vreau sa va povestesc, poate fi facuta cu sau fara adaos de carnita fiind in ambele cazuri un rasfat culinar pentru cei care plac aceasta leguma. Mixul de branzeturi imbogateste conopida si o pune in valoare rezultand o mancare pentru cina usoara si gustoasa...

Ingrediente:

 -5-700g conopida,
-100 g branza(telemea,urda),
-150 g cascaval,
-2oo g smantana,
-3 oua mari,
-2 carnaciori cabanos(sunca,etc)
-cateva buchetele de broccoli(optional),
-  o jumatate de ardei rosu(optional),
-3 catei de usturoi,
-o rosie,
-3 linguri pesmet,
-3 linguri ulei,
-sare,
-piper,
-cimbru(optional)
-o legatura de marar verde, 

Preparare:

  Ca la orice reteta incepem prin a spala si curata legumele, dupa care punem la fiert o oala de apa cu sare in care, cand a inceput sa  clocoteasca oparim bine conopida si broccoli desfacute in buchetele (max 7-8 min ca buchetelele sa nu se strice). Se scot si se lasa sa se racoreasca. Personal oparesc aceste legume in buchetele mai mari ca sa nu se zdrobeasca si dupa aceea le fac cat imi comvine de mici.
  Urmeaza sa dam drumul la cuptor si sa ungem un vas termorezistent cu cele 3 linguri de ulei. Presaram pesmetul si incepem sa asezam conopida. Pentru culoare am folosit broccoli si ardei rosu care poate fi optional daca nu  aveti...
  Branza si cascavalul se dau pe razatoarea mare. Ouale se bat cu putina sare si piper (atentie la cat de sarata este branza) si se amesteca cu smantana, si branzeturile rase. Din cascaval se opresc 2-3 linguri pentru ornat.
  Ardeiul tocat marunt, mararul, usturoiul si carnaciorii se pun in vas peste conopida si broccoli. Se adauga mixul de oua si branzeturi si se orneaza cu felii de rosii.
  Se da la cuptor pentru cca 40 min, pana se rumeneste stratul de deasupra si feliile de rosie sunt coapte.
Conopida gratinata am mai facut si alte dati (cand mancam fara poza:)) dar pot sa va spun ca este prima data cand fata mea mananca sub alta forma decat pane, iar la broccoli am avut ...premiera absoluta (rezultatul filmelor de desene animate americane este ca nu trebuie sa mancam legume verzi ca  ce... devenim extraterestrii:))
  Sper ca v-am convins de succesul deplin pe care l-a avut conopida gratinata. Si nu ezitati...strecurati discret si broccoli...