Conopida Cu Varza De Bruxelles Gratinate
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Provocarea Mihaelei Dulce Romanie, este una draga mie,inca de la inceput. Iar luna asta am timp sa particip, imi plac si ingredientele alese de Laura si Liana ,gazdele noastre .Unul din ele este varza Asa ca incep cu un gratin de conopida si varza de Bruxelles.
INGREDIENTE:
-1 kg
de conopidă
-500 g
varză de Bruxelles
-2
linguri semințe de pin
-200 g
brânză telemea
-300 ml
smântână de gătit
-4
linguri pesmet
-4
linguri parmezan ras
-sare,piper după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Conopida desfăcută în buchețele și varza de
Bruxelles, curățate,spălate, se fierb în abur sau în apa cu sare circa 5
minute, apoi se scurg
2.Se
amestecă smântâna cu brânza telemea zdrobită și se potrivește de sare dacă mai
este nevoie și piper.
3.Se
unge un vas termorezistent cu unt, se așază conopida și verzele, se presară cu
sâmburii de pin, se toarnă peste ele smântâna, se presară cu pesmet și parmezan
ras și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 *C timp de aprox 20 de minute,până
ce legumele sunt frumos rumenite.
Poftă
bună !