Conopida Cu SmÂntÂnĂ Și CaȘcaval
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O rețetă clasică pentru cei cărora le place conopida.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii mari (poza 1)
- 500 gr de conopidă
- 300 gr de smântână
- 250 gr de cașcaval (am folosit La Dorna)
- două cepe
- un ardei gras
- sare, piper
Plan de lucru:
- desfacem conopida în ”buchețele” mici și punem la fiert în apă cu sare (poza 2)
- răzuim cașcavalul și tocăm ceapa (poza 3)
- călim puțin ceapa în ulei (poza 4) iar apoi o așezăm pe fundul unui vas de yenna (poza 5)
- adăugăm conopida fiartă și scursă bine (poza 6), jumătate din cașcavalul ras și smântâna (poza 7). Condimentăm și amestecăm.
- presărăm pe deasupra restul de cașcaval (poza 8 )
- băgăm la cuptor și lăsăm până se topește și rumenște cașcavalul de deasupra (poza 9)
- poftă bună!
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne