Conopida Cu Pui Si Smantana
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu-acest pui cu conopidă
Este un mare necaz:
Nu ai răbdare şi te frigi
Vrând să-l mananci de pe-aragaz!
Ingrediente
- 1 kg conopida (desfacuta in buchetele)
- 400 gr piept de pui taiat cubulete
- 1 ceapa tocata marunt
- 150 gr unt
- 1 legatura patrunjel
- 200 ml lapte
- 3 linguri amidon de porumb
- 300 gr smantana grasa (24% grasime)
- sare, piper dupa gust
Plan de lucru
- calim ceapa tocata in 50 gr unt (poza 2). Adaugam carnea de pui taiata cubulete (poza 3). Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea.
- Separat, in alt vas punem apa cu sare la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba adaugam buchetelele de conopida si lasam sa fiarba circa 10 minute (pana cand se face conopida).(poza 4)
- Intr-un ibric topim restul de unt peste care adaugam laptele si amidonul. Amestecam ca sa se diyolve amidonul. Turnam acest amestec peste pui (poza 5).
- Adaugam patrunjelul tocat, sare si piper (poza 6) lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si conopida fiarta si scursa si mai lasam pe foc inca 5 minute. (poza 7).
- Luam de pe foc, adaugam si smantana grasa (poza 8) amestecam si gata mancarea
- Pofta buna! (poza 9)