contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Conopida Cu Maioneza Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cand aveti musafiri si va grabiti sa faceti ceva rapid, aperitivele sunt mereu la indemana. Aceasta salata tip aperitiv o fac de cele mai multe ori pentru ca prietenii isi exprima dorinta in avans de a manca conopida cu maioneza si usturoi. Chiar si cei care nu iubesc conopida au fost incantati de salata, asa ca trebuie sa o incercati si voi.

INGREDIENTE:

1 conopida mare
sare, piper
1 ceasca mai mare de maioneza
150-180 g iaurt / smantana
3 catei de usturoi pisati

PREPARARE:

Rupem din conopida buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Nu vom fierbe mai mult de 8 minute, trebuie sa fie inca tari (genul al-dente) cand le luam de pe foc. Cat timp se fierbe conopida noi amestecam maioneza cu iaurt (sau smantana) si usturoiul pisat.

Le scurgem bine si condimentam cu sare si piper. Punem in castron buchetelele de conopida, asteptam sa se raceasa, apoi turnam sosul de maioneza.
O lasam la rece cel putin o ora inainte sa servim.
Putem servi cu rosii.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro