Conopida Cu Chimion, Coriandru Si Migdale
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Nu ma dau in barci dupa conopida. Cel mai mult imi place sa o consum asa cruda, pura si doar data printr-un jet de apa rece, fara sare, fara nici un fel de preparare termica. Gatita, ma cam lasa rece. Insa, daca tot imbatrinesc, (apropo mi-am dat seama ca un nou strat de vopsea e de musai sa acopere proaspetele fire albe), asa... deci ... daca tot imbatrinesc, ma dau pe legume...nu de tot, dar din cand in cand. Si mi se puse pata fix pe conopidoasa asta. Asa ca am luat niste carti si ceva foi scrise cu retete decupate de prin revistute si ia si cauta, linge pagina dupa pagina. Si uite asa... ma atrase (da' rau de tot!) conopiduta asta de la Jamie. Btw... oricum il ador. No, s-o pusei de-o conopiduta cu chimion si coriandru si un strat de migdale... iuuuhuhuuu.... Foarte buna! Sa nu o mai lungesc....
Asadar ingrediente:
- o conopida de marime potrivita
- ulei de masline, vreo 3 linguri
- o priza de sare de mare
- 2 lingurite seminte de chimion
- 2 lingurite seminte de coriandru
- 1 ardei iute (optional,)
- o mana de migdale zdrobite
- 1/2 lamaie coaja rasa si zeama
Incinge cuptorul la 200 grade. Intr-o oala pune apa rece cu putintica sare si lasa sa dea in clocot. Cand clocoteste pune conopida curatata de frunze si desfacuta buchetele si lasa sa fiarba cateva minutele. Arunc-o intr-o strecuratoare mare si las-o acolo sa se zvante bine de tot, altfel nu se va rumeni frumusel si nu va fi atat de savuroasa. Da fiecare buchetel de conopida prin ulei de masline.
Intr-un mojar striveste chimionul, coriandrul si ardeiul iute. Amesteca-le cu migdalele sfaramate si arunca totul intr-o tigaie calduta si fara ulei. Lasa pe foc mic, amestecand din cand in cand pana se rumenesc usor si degaja arome delicate. Pune apoi conopida data prin ulei si amesteca bine.
Cand incepe sa isi schimbe culoarea adauga coaja de lamaie rasa mic si zeama de la lamaie. Amesteca si mai lasa la foc moderat maxim 5 minute. Pune totul intr-o tava potrivita si baga la cuptor la foc moderat pentru 15 minute. Delicatesa!
Intr-un mojar striveste chimionul, coriandrul si ardeiul iute. Amesteca-le cu migdalele sfaramate si arunca totul intr-o tigaie calduta si fara ulei. Lasa pe foc mic, amestecand din cand in cand pana se rumenesc usor si degaja arome delicate. Pune apoi conopida data prin ulei si amesteca bine.
Cand incepe sa isi schimbe culoarea adauga coaja de lamaie rasa mic si zeama de la lamaie. Amesteca si mai lasa la foc moderat maxim 5 minute. Pune totul intr-o tava potrivita si baga la cuptor la foc moderat pentru 15 minute. Delicatesa!