Conopid? Cu Carne Tocat? La Cuptor
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
o conopid? potrivit? (aproximativ 500 gr), 500 gr carne tocat?, 3 linguri de ulei, 3 ou?, 4 ro?ii, 3 linguri de smântân?, o jum?tate de ca?caval mare, m?rar, sare, piper, condiment Delikat.
Mod de preparare:
Se por?ioneaz? conopida, se spal? ?i se pune la fiert în ap? cu sare.
Într-o tigaie cu ulei încins se pune carnea tocat? ?i
se pr?je?te.
Se condimenteaz? cu sare ?i piper.
Când conopida s-a fiert se stoarce de ap? ?i se las? la r?cit.
Într-o farfurie adânc? se amestec? ou?le, smântâna, 2-3 linguri?e de m?rar, sare, Delikat ?i
se omogenizeaz?
ca ?i cum a?i prepara omleta.
Ca?cavalul se d? prin r?z?toarea mare.
Se spal? ro?iile ?i se taie felii mici.
Într-un vas de yena (termorezistent) se pune carnea scurs? de surplusul de gr?sime.
Peste ea se pune conopida fiart?, se condimenteaz? cu sare.
Se toarn? sosul de smântân? ?i ou?.
Se adaug? feliile de ro?ii ?i
deasupra ca?cavalul.
Se d? la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, pân? se rumene?te ca?cavalul.
Se serve?te cald?.
Poft? bun?!