Confit De Canard Cu Salata De Valeriana
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute am achizitionat un boboc de rata de 2,5kg.
Mi-am propus s-o transez si s-o gatesc in diverse moduri.
Nu e prima data cand gatesc rata, ba chiar am si cateva retete pe blog.
De data asta vreau sa va arat ce alte minuni se pot face dintr-o rata. Mancaruri simple dar bune, de efect si satioase.
Asta ne dorim cu totii pana la urma.
Sambata am facut o minunata salata calda :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/02/salata-calda-de-rata-couscous-si-legume.html
Pentru astazi am pregatit inca de aseara o friptura din tzampisori .... povestea si reteta o gasiti daca accesati linkul :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/02/confit-de-canard-sau-un-fel-de-rata.html
Chestiunea e ca nu m-am putut hotara in ce mod sa prezint pretiosul/ minunatul confit de canard cu aroma de vin fiert.
Aveam in cap nenumarate variante...insa pana la urma m-am oprit la doar 4 dintre ele. :D
Doua variante de aperitiv / salata rece si doua de fel principal- calde .
O sa va arat fiecare varianta in parte.;)...mai ales ca atat cele reci, cat si cele calde sunt unele dulci si altele sarate :).
Prima si cea mai colorata varianta este asocierea cu aceasta salata de valeriana cu portocale rosii si dresing- reductie de suc de portocale rosii.
Dupa ce contine e clar ca aceasta este o varianta dulce :D.
Se prepara extrem de simplu:
mai intai se decojesc 3 portocale rosii si li se scoate pulpa .
Sucul rezultat in urma operatiunii cu pricina si cel stors din resturile ce raman pe pielite, se amesteca cu o lingura de zahar si se pune pe foc intr-un vas.
Se lasa sa fiarba pana isi reduce volumul la jumatate si incepe sa faca bulbuci.
Valeriana ( o mana buna ) se trece prin jet de apa rece, se usuca in servetel de hartie , apoi se pune pe farfurie.
Deasupra se pun feliutele de pulpa de portocale.
O jumatate din cantitatea de reductie de suc se amesteca cu o lingura de ulei de masline si o piscatura de sare, apoi se toarna peste salata.
Deasupra se aseaza pulpitza de rata fripta , iar cu restul de reductie se "orneaza" prin stropire preparatul final.;)
Rezultatul il veti vedea in nenumaratele poze :D.
Am devorat-o fara sa clipim :).
E deosebit de gustoasa, delicata si fina :).
Zilele urmatoare o sa va arat si celelalte variante....ramaneti aproape ! :)