contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Confit De Canard Cu Salata De Valeriana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

 Zilele trecute am achizitionat un boboc de rata de 2,5kg.
Mi-am propus s-o transez si s-o gatesc in diverse moduri.
Nu e prima data cand gatesc rata, ba chiar am si cateva retete pe blog.
De data asta vreau  sa va arat ce alte minuni se pot face dintr-o rata. Mancaruri simple  dar bune,  de efect si satioase.
Asta ne dorim cu totii pana la urma.
Sambata am facut o minunata salata calda :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/02/salata-calda-de-rata-couscous-si-legume.html
Pentru astazi am pregatit inca de aseara o friptura din tzampisori .... povestea si reteta o gasiti daca accesati linkul :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/02/confit-de-canard-sau-un-fel-de-rata.html
Chestiunea e ca nu m-am putut hotara in ce mod sa prezint pretiosul/ minunatul confit de canard cu aroma de vin fiert.
Aveam in cap nenumarate variante...insa  pana la urma m-am oprit la doar 4 dintre ele. :D
Doua variante de aperitiv / salata rece si doua de fel principal- calde .
O sa va arat fiecare varianta  in parte.;)...mai ales ca atat cele reci, cat si cele calde sunt unele dulci si altele sarate :).
Prima si cea mai colorata varianta  este asocierea cu aceasta salata de valeriana cu portocale rosii si dresing- reductie de suc de portocale rosii.
Dupa ce contine e clar ca aceasta este o varianta dulce :D.
Se prepara extrem de simplu:
mai intai se decojesc 3 portocale rosii si li se scoate pulpa .
Sucul rezultat in urma operatiunii cu pricina si cel stors din resturile ce raman pe pielite, se amesteca cu o lingura de zahar si se pune pe foc intr-un vas.
Se lasa sa fiarba pana isi reduce volumul la jumatate si incepe sa faca bulbuci.
Valeriana ( o mana buna ) se trece prin jet de apa rece, se usuca in servetel de hartie , apoi se pune pe farfurie.
Deasupra se pun feliutele de pulpa de portocale.
 O jumatate din cantitatea de reductie de suc se amesteca cu o lingura de ulei de masline si o piscatura de sare, apoi se toarna peste salata.
Deasupra se aseaza pulpitza de rata fripta , iar cu restul de reductie se "orneaza" prin stropire preparatul final.;)
Rezultatul il veti vedea in nenumaratele poze :D.







Am devorat-o fara sa clipim :).
E deosebit de gustoasa, delicata si fina :).
Zilele urmatoare o sa va arat si celelalte variante....ramaneti aproape ! :)