contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Condimentul Chinezesc - Cinci Condimente (five Spice)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Acest condiment a fost creat de catre chinezi ca sa cuprinda toate cele 5 elemente: acru, amar, dulce, iute, sarat. S-a vrut a fi un fel de "wonder powder". El poate fi folosit la marinarea carnurilor, dar si in retete cuprinzand carne si legume.
Intrucat are o aroma puternica, trebuie folosit cu moderatie. Unele retete actuale folosesc chiar 7 condimente, sau inlocuitori ai unor condimente.
Eu am hotarat sa raman la reteta originala:
  • 2 lingurite piper Szechuan (care nu este de fapt piper, ci sunt fructele uscate ale unui tip de tufa asiatica)
  • 8 bucati anason stelat
  • 12 cuisoare
  • 10 cm baton de scortisoara
  • 2 lingurite boabe de fenicul (sau chimion)
Prajeste uscat piperul Szechuan si anasonul stelat la foc mic, ca sa nu se arda, cam 3 minute, pana ce se elibereaza aromele. Rupe in bucati mici batonul de scortisoara si pune toate condimentele intr-o rasnita. Rasneste pana devin o pulbere fina. Da prin strecuratoare ca sa elimini bucatile mari.
Foloseste cu moderatie.

Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com