Concentrat De Legume - "vegheta" Facuta In Casa
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In fiecare toamna, imi pregatesc acest amestec, cu zarzavaturi proaspete, culese din gradina si toata iarna folosesc la prepararea mancaruri-lor aceste delicioase bucatele de vegheta, naturale si sanatoase fara aditivi, conservanti si alte E-uri.
Timp de pregatire:120’
Ingrediente:
2kg morcovi
500g patrunjel
1kg telina
500g pastarnac
600g gulii
250g Frunze de arpagic
300ml ulei de masline
2 linguri sare grunjoasa
1 lingura piper alb macinat
Mod de preparare:
In prima faza, curatam legumele si le spalam bine, apoi le taiem in bucati (vezi foto) si le fierbem la aburi timp de 15’. Le lasam la racit, apoi le tocam cu ajutorul robotu-lui de bucatarie. Frunzele de arpagic spalate, eu le-am tocat tot in robot, dar puteti sa le maruntiti si cu cutitul, daca vreti. Tot amestecul de legume l-am pus intr-un vas mare, am adaugat uleiul, sarea si usturoiul si am omogenizat totul foarte bine.
Mi-am pregatit formele, apoi cu o lingura le-am uplut rand pe rand, pana am terminat toata compozitia ( au rezultat 104 cuburi).
Am invelit formele umplute in folie alimentara si le-am dat la congelator pana a doua zi, cand le-am golit intr-un vas mare, de unde le-am inpartit in pungi si le-am pus dinnou in congelator. Astfel, cand am nevoie, pot lua din punga unul sau doua cuburi cu usurinta, fara sa fie lipite unele de altele, apoi inched punga si o pun inapoi in congelator.
Pofta buna!
Ingrediente:
2kg morcovi
500g patrunjel
1kg telina
500g pastarnac
600g gulii
250g Frunze de arpagic
300ml ulei de masline
2 linguri sare grunjoasa
1 lingura piper alb macinat
Mod de preparare:
In prima faza, curatam legumele si le spalam bine, apoi le taiem in bucati (vezi foto) si le fierbem la aburi timp de 15’. Le lasam la racit, apoi le tocam cu ajutorul robotu-lui de bucatarie. Frunzele de arpagic spalate, eu le-am tocat tot in robot, dar puteti sa le maruntiti si cu cutitul, daca vreti. Tot amestecul de legume l-am pus intr-un vas mare, am adaugat uleiul, sarea si usturoiul si am omogenizat totul foarte bine.
Mi-am pregatit formele, apoi cu o lingura le-am uplut rand pe rand, pana am terminat toata compozitia ( au rezultat 104 cuburi).
Am invelit formele umplute in folie alimentara si le-am dat la congelator pana a doua zi, cand le-am golit intr-un vas mare, de unde le-am inpartit in pungi si le-am pus dinnou in congelator. Astfel, cand am nevoie, pot lua din punga unul sau doua cuburi cu usurinta, fara sa fie lipite unele de altele, apoi inched punga si o pun inapoi in congelator.
Pofta buna!