Concentrat De Fructe Uscate
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O minunăţie! Am muncit ceva la tăiat şi tocat ... Dar a meritat cu vârf şi îndesat.
Am folosit:
- 450 gr mere rase
- 15o gr alune de pădure, nuci si fistic (toate achiziţionate crude şi coapte puţin în cuptor) - rupte mai mare
- sucul de la 2 lămâi
- 125 gr coajă tocată de lămâie si portocală
- 325 gr stafide
- 325 gr caise deshidratate
- 150 gr vişine din dulceaţă
- 225 gr margarină (la temperatura camerei) - eu am folosit Unirea, dar data viitoare voi utiliza una care chiar se înmoaie la temperatura camerei, ca să se omogenizeze mai bine
- 450 gr zahăr
- 1/2 linguriţă cardamon
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă praf de ghimbir
- 1/2 linguriţă de nucşoară
- 150 ml rom (băutura, nu esenţă)
Buuun! Toate cele fiind curăţate, tocate, tăiate ş.a.m.d. (fiecare după caz), am început procesul de amestecare. Menţionez că ultimele "operate" au fost merele.
În lista de mai jos, pentru fiecare linie nouă consideraţi că am amestecat înainte de a face acel pas:
mere + zeama de la o lămâie
nucile
caise deshidratate
stafidele
sucul de la a doua lămâie + coaja de citrice + rom
condimentele
zahărul
alunele de pădure + fisticul
vişinele
margarina
Acest amestec s-a odihnit toată noaptea în frigider.
A doua zi am pus la borcan. Asta e producția:
Le păstrez în frigider.
Am folosit concentratul pentru:
mini tarte
clătite rupte
tort de clătite
Sursa: aici.