Compot Din Rabarbar
Sursa Compot din rabarbar

articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit de la mama lui Mr.Green Foot o legatura de rabarbar pentru o placinta delicioasa. Mi-au ramas cateva tulpini, prea putine pentru o alta placinta, asa ca m-am gandit sa fac si un compot.
Ingrediente:
- 3-4 tulpini de rabarbar
- 1 1/2 L apa
- 4 linguri zahar
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 cuisoara
- 1 frunza de dafin
Intr-un vas mai mare se topeste zaharul, apoi se adauga apa, frunza de dafin, cuisoara si nucsoara - atentie, sa nu va ardeti cand turnati apa! Se lasa sa fiarba la foc mic, iar cand zaharul s-a topit adaugati rabarbarul taiat bucatele. Se mai fierbe inca vreo 5 minute - nu mai mult, sau patiti ca mine: rabarbarul se face terci! :D
Se serveste rece, simplu sau ornat cu frunze de menta. Racoritor!
Se serveste rece, simplu sau ornat cu frunze de menta. Racoritor!