Compot Din Boabe De Struguri
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Se pot folosi atat struguri albi cat si struguri rosii. Eu am folosit de aceasta data struguri din via tatalui meu.Sunt foarte parfumati si dulci.
Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna.
1. Pentru consumul imediat:
500 g boabe de struguri, 250 g zahar,cateva picaturi zeama de lamaie
2. Pentru iarna :
3 kg boabe de struguri ,3 l apa, 1 kg zahar , cca 10 g sare de lamaie.
Mod de preparare:
Se fierbe un sirop din apa si zahar,iar dupa gust se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.Se adauga boabele de struguri ,se fierb pana devin moi.,iar dupa fierbere se mai tine oala acoperita pana se raceste.
2. Boabele de struguri pregatite ca mai sus,se aseaza in borcane pana la “gulerul” borcanului si se acopera cu siropul preparat din apa,zahar,sare de lamaie.
Se sterilizeaza cca 30 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi.